Nyomtatás

HP Kiemelt Partner Program

A HP Magyarország 2005. november 1-jétől vezette be az új Kiemelt Partner Programját (Preferred Partner Program, PPP). A Kiemelt Partner Program az Európát, Közel-Keletet és Afrikát magába foglaló EMEA-régióbeli PartnerONE kezdeményezés egyik fontos része, amely a HP partnerstratégiájának fejlődési történetében fontos mérföldkőnek számít. A program célja, hogy az ügyfeleket segítse a magasan képzett kiemelt HP partnerek felkutatásában az ügyfelek számára fontos, speciális területeken.

Mivel a program hangsúlyt helyez a partnerek által nyújtott értéknövelt szolgáltatásokra, a HP pontosan definiált kiemelt partnerekre vonatkozó minőségi normákat dolgozott ki. Azon partnerek, akik befektetnek a HP-vel kiépített kapcsolatba, emelt szintű támogatásban részesülnek.

A kiemelt partnerek a HP Certified Professional Program keretében kapnak képzést, amellyel a HP tudásbázisába való befektetéseik után elismeréshez és kézzel fogható értékhez jutnak. A tréning tovább erősíti képességeiket az értéknövelt szolgáltatások és az ügyfélkiszolgálás területén. Az értékesítési és műszaki képzést négy fő területen lehet igénybe venni: értékesítés, értékesítés előtti támogatás (pre-sales), integráció és operációs rendszerek.

Integrációs minősítések

Accredited Plaform Specialist (APS): 
Ez a fokozat a minősített szakember számára általános, alapszintű technikai tudást biztosít a HP szerver termékek területén. A szakemberek elsajátítják a HP termékek hardverkomponenseinek szervizelési, méretezési és konfigurációs ismereteit.

Accredited Integration Specialist (AIS): 
Az ehhez a fokozathoz tartozó tanfolyami modulok a minősített szakember számára rendszerintegrációs ismereteket nyújtanak az Intel alapú ProLiant, Integrity szerverek, Storage termékek, illetve ProCurve eszközök szervizelése, konfigurálása területén.

Accredited Systems Engineer (ASE):
Az ehhez a fokozathoz tartozó tanfolyami modulok a minősített szakember számára összetett rendszerintegrációs, üzemeltetési és tervezési ismereteket nyújtanak a különböző HP termékek, konfigurálása és menedzselése területén.

Master Accredited Systems Engineer (MASE):
Az ehhez a fokozathoz tartozó tanfolyami modulok a minősített szakember számára nagyvállalati rendszerintegrációs, tervezési ismereteket nyújtanak a HP szervertermékek, tárolómegoldások, hálózati és opcionális elemek konfigurálása és menedzselése területén.

Presales minősítések

Accredited Pre-sales Professional (APP):
A fokozat megszerzéséhez szükséges tanfolyam elvégzése után a hallgatók képesek lesznek bemutatni és pozícionálni a HP üzleti termékeit, továbbá összeállítani az üzleti szükségletekhez illeszkedő megoldásokat.

Accredited Pre-sales Consultant (APC):
A fokozat megszerzéséhez szükséges tanfolyam elvégzése után a hallgatók képesek lesznek bemutatni és pozícionálni a HP üzleti és nagyvállalati termékeit, továbbá összeállítani az üzleti szükségletekhez illeszkedő megoldásokat.

Kereskedelmi minősítések

Accredited Sales Professional (ASP):
A fokozat megszerzéséhez szükséges tanfolyam elvégzése után a hallgatók képesek lesznek pozícionálni a HP termékeit, kiválasztani a HP kínálatából az üzleti szükségleteknek megfelelő megoldásokat és felismerni az adódó értékesítési lehetőségeket.

Accredited Sales Consultant (ASC):
A fokozat megszerzéséhez szükséges tanfolyam elvégzése után a hallgatók képesek lesznek pozícionálni a HP üzleti megoldásait, nagyvállalati termékeit, kiválasztani a HP kínálatából az üzleti szükségleteknek megfelelő megoldásokat és felismerni az adódó értékesítési lehetőségeket.

Megújítás:

A HP minősítések megújítása minden évben fontos teendő mind a minősített szakemberek, mind az őket alkalmazó HP partner cégek szempontjából. A TrainerC Kft. 2008-ban is meghirdeti megújító tanfolyamait a HP ISS (Proliant, Blade), NSS (Storage), BCS (Integrity), PNB (Pro-Curve) technológiai minősítéssel rendelkező szakemberek részére a különböző szakmai fókusz területeken (integráció, szerviz, sales, presales)

Idén az újraminősítési feltételek a következő lépésekkel teljesíthetők:

 1. Válasszon a következő fókuszterületek közül:
  • Technical (Pre-sales, Integration: AIS, ASE, MASE)
  • Hardware support (APS Accredited Platform Specialist)
  • Sales
 2. Válasszon egy technológiai családot (ISS, NSS, BCS, PNB)
 3. Végezzen el FÓKUSZ TERÜLETENKÉNT egy tréninget alábbi tanfolyami listánkból:
  • TECHNIKAI MEGÚJÍTÓ 2 nap
  • SZERVIZ TECHNIKUSI MEGÚJÍTÓ 1 nap
  • SALES MEGÚJÍTÓ 1 nap

Ha egy adott szakember több technológiai családból is rendelkezik pl.: technikai minősítéssel (ISS AIS és NSS AIS), abban az esetben elegendő egy megújító tanfolyamot elvégeznie, és mindegyik technológia családhoz tartozó minősítése frissül.

A megújító tanfolyamok finanszírozása esetében is használhatók a következő források: 

 • Szakképzési hozzájárulás
 • HP Partner Development Fund., PDF

Részletesebb leírást a Finanszírozás weboldalunkon olvashat.

Tanfolyamok

A Trainer C Kft. Magyarország egyik vezető Informatikai oktatóközpontjaként olyan széleskörű informatikai oktatási megoldásokat biztosít, melyek az informatikai szakemberek és az informatikai megoldásokat használó végfelhasználók ismereteinek fejlesztését a legoptimálisabb formában kívánják elérni.

Vizsgáztatás

Amennyiben szüksége van hivatalos minősítésekre, cégünknél a világ két legnagyobb elektronikus vizsgákat szállító rendszerének teljes vizsgapalettája elérhető:

 • Pearson VUE Select vizsgaközpont
 • Prometric Select vizsgaközpont