Nyomtatás

eLearning

eLearning szolgáltatásaink

Oktatóközpontunk 2000 óta áll ügyfelei rendelkezésére eLearning termékekkel és szolgáltatásokkal. eLearning megoldásaink, termékeink segítségével személyre szabott tanulási folyamat végezhető és szervezhető.
Az optimális elearning megoldás függ a képzésben résztvevők számától, a tananyag témájától, illetve a résztvevők rendelkezésére álló infrastruktúrától. Ezek függvényében ajánljuk központi eLearning keretrendszer jellegű megoldásunkat vagy a felhasználói gépekre feltelepíthető megoldást.

Az eLearning keretrendszer

Az eLearning keretrendszer olyan szoftver, melynek segítségével számítógépes hálózaton keresztül személyre szabott tanulási folyamat végezhető és szervezhető.

Oktatóközpontunk több eLearning keretrendszert kínál ügyfelei számára. Az optimális megoldás kiválasztása előtt személyes egyeztetést javaslunk. A keretrendszerek segítségével akár több ezer felhasználó, hallgató egyidejű tanulása is megoldható. A hallgatók a saját tempójuknak megfelelően tanulmányozhatják a számukra elérhető tananyagokat, így gyakorolhatnak egy adott témát vagy felkészülhetnek vizsgáikra. A modern technológiák nyújtotta eszközök segítségével egy olyan módszertanilag komplex környezetben tanulhatnak, ahol a tananyagok szemléltetésének egyidejűleg több módja is rendelkezésükre áll (látható, modellezhető, hallható, olvasható, ismételhető, reprodukálható). Keretrendszereink és tananyagaink megfelelnek a nemzetközi SCORM szabványnak.

A tanulási folyamatban, illetve annak szervezésében résztvevők:

  • hallgató
  • oktató
  • tanfolyamszervező
  • vizsgabiztos
  • rendszeradminisztrátor
  • vendég
  • egyéb (titkárnő, HR, stb.)

Az oktatások eredményességének ellenőrzését teszi lehetővé, hogy a megfelelő jogosultságokkal rendelkező személy (pl. a hallgatók képzésének megszervezéséért felelős humánpolitikai vezető) folyamatosan figyelemmel követheti a tanulással kapcsolatos regisztrált eseményeket.

Regisztrált események
- bejelentkezés a rendszerbe (pl. adott időszakban a hallgató hányszor, mennyi ideig használta a keretrendszert)
- rendszerben eltöltött idő (pl. alkalmanként mennyi időt töltött egy-egy téma tanulásával a hallgató, adott időszak alatt hány téma tanulásával foglalkozott, egy-egy feladat tanulmányozására mennyi időt szánt, stb.)
- tanfolyamok látogatása (pl. melyek azok a tanfolyamok, amiket a hallgató már elvégzett)
- tesztek, vizsgák, hitelesített vizsgák elvégzése (pl. hány alkalommal próbálkozott meg ugyanazon vizsga letételével, mennyire voltak sikeresek próbálkozásai. Melyek azok a vizsgák, amelyeket a hallgató sikeresen letett.)

Az így megkapott adatok segítségével átfogó szervezet oktatási kimutatások, hatékonysági tanulmányok is készíthetők.
A keretrendszer üzemeltetése közben használt adatok (tananyagok, tanfolyami adatlapok, hallgatói profilok stb.) egy MS SQL vagy MySQL adatbázisba kerülnek.

A hallgatói modulon keresztül érhetők el a keretrendszer segítségével tanulható tanfolyamok, tananyagok. Ezen a felületen keresztül tarthatják nyilván a hallgatók, hogy:
- milyen tanfolyamok közül választhatnak
- milyen tanfolyamokra iratkoztak már fel
- milyen tanfolyamokat végeztek már el sikeresen
- milyen vizsgákat tettel már le sikeresen
- itt alakítja ki minden hallgató saját felhasználói profilját
- ezen a felületen keresztül kommunikálhatnak a hallgatók egymással, a konzulens tanárral, a tanfolyam szervezővel stb.

Az adminisztrációs modul segítségével történik a tanulás-szervezés. Ezen a felületen keresztül állíthat össze az oktatásszervező tanfolyamokat a rendelkezésre álló tananyag egységekből. Itt lehet elfogadni a hallgatók jelentkezését egy adott tanfolyamra, és itt tehet közzé az oktatásszervező a hallgatók számára közérdekű közleményeket. Ezen a felületen keresztül szervezhetők a hallgatók csoportokba, illetve itt történhet a hallgatók központi felvétele egy másik adatbázisból történő adatmigrációval.

A vizsgamodul segítségével a rendszer adminisztrátor vizsga kérdéssorokat állíthat össze. Természetesen a vizsgakérdések száma szabadon bővíthető. Ezen a felületen keresztül vizsgázhatnak le a hallgatók egy-egy tanfolyam elvégzése után.